![]() |
Tatarboregi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatarboregi![]() ![]() Malzemeler: Hamuru; 2 kg un 2 paket yas maya (80gr) Tuz ve aldigi kadar ilik sut - Unu derin bir kaba koyarak yana topluyoruz ilik sutumuzu ilave ediyoruz, tuz ve onceden islattigimiz mayamizida ekleyerek guzel yumusak bir hamur yoguruyoruz ![]() Ic malzemesi; Ispanak Peynir Yumurta Sogan Tuz Biber Ayrica margarin (1 paketten biraz fazla) Ispanagi guzel yikayip ince ince dogruyoruz, sonra peyniri icine rendeliyoruz, 2-3 yumarti kirip ince dogranmis soganida ekleyerek tuz ve biberle tatlandiriyoruz ![]() ![]() Hamur guzelce mayalandiktan sonra portakaldan birazca buyuk 9 beze yapiyoruz ![]() icine onceden eritmis oldugumuz margarinden soyle 3-4 kasik dokerek tumunu yagliyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 6 sariktan birini alarak tepsimize gore yuvarlak olarak aciyoruz, icine icmalzememizi yayip ayni sekilde acmis oldugumuz baska bir bezeyi ustune kapatiyoruz, kenarlarini birlestirerek kiviriyoruz ![]() ![]() 3 bezeyi birlestirip hazirladigimiz buyuk sarigi yine yuvarlak sekilde tepsiye gore aciyoruz fazla ince olmamali ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|