![]() |
Zencefilli Yapışkan Çörek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zencefilli Yapışkan ÇörekMalzemesi: 1 çay kaşığı karışık bahar 1 çay kaşığı karbonat 2 çay kaşığı zencefil tozu 225 gr ![]() 75 gr ![]() 100 gr ![]() 100 gr ![]() 50 gr ![]() 2 yumurta 90 gr ![]() 50 gr ![]() Hazırlanışı: Dikdörtgen bir fırın kabını yağlayıp dibine yağlı kağıt serin ![]() ![]() ![]() Margarin, pekmez, şurup ve şekeri bir tencereye koyup yağ eriyinceye kadar karıştırarak yavaş ateşte tutun ![]() ![]() ![]() Bunu hazırlamış olduğunuz kek kalıbına boşaltıp 30-40 dakika fırında pişirin ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|