Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bagel

Bagel

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bagel



Kullanılacak Malzemeler


500gr un

2 tatlı kasığı kuru maya

1-1,5 çorba kaşığı tozşeker

1 tatlı kaşığı tuz

2 çorba kaşığı yağ

340ml ılık su

pişirme kağıdı


Hazırlanma Şekli


1- Unu ve kuru mayayı karıştırın Şekeri, tuzu, yağı ve suyu ekleyerek iyice yoğurun Üstüne temiz bir peçete örterek 1 saat bekletin

2- Hamuru 8 eşit parçaya bölün, yuvarlayın ve yine 15 dakika bekletin Daha sonra tam ortalarına parmakla veya tahta bir kaşığın sapıyla bir delik açın Ve yavaş yavaş yuvarlayarak çapı 4 cm olana kadar büyütün

3- Bagel'leri bir tepside aralarında yeteri kadar boşluk bırakarak yine yarım saat bekletin

4- Bir tencereye 1,5 litre su koyun ve kaynatın Fırını 220° C'ye ısıtın

5- Su kaynayınca (isterseniz suya 1 çorba kaşığı karbonat ekleyebilirmişsiniz Ama ne işe yaradığını bilemiyorum) İki bagel'i yavasça suyun içine yerleştirin 30 saniye bekletin Ters çevirip yine 30 saniye bekletin ve kağıt havlu üzerine alın Bu aşamada üzerine susam, haşhaş, vs serpebilirsiniz

6- Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin ve 20 dakika, önceden ısıtılmış fırında üzerleri açık kahverengi bir renk alana kadar pişirin





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.