![]() |
Bagel |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() BagelKullanılacak Malzemeler 500gr ![]() 2 tatlı kasığı kuru maya 1-1,5 çorba kaşığı tozşeker 1 tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı yağ 340ml ![]() pişirme kağıdı Hazırlanma Şekli 1- Unu ve kuru mayayı karıştırın ![]() ![]() ![]() 2- Hamuru 8 eşit parçaya bölün, yuvarlayın ve yine 15 dakika bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() 3- Bagel'leri bir tepside aralarında yeteri kadar boşluk bırakarak yine yarım saat bekletin ![]() 4- Bir tencereye 1,5 litre su koyun ve kaynatın ![]() ![]() 5- Su kaynayınca (isterseniz suya 1 çorba kaşığı karbonat ekleyebilirmişsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 6- Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin ve 20 dakika, önceden ısıtılmış fırında üzerleri açık kahverengi bir renk alana kadar pişirin ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|