![]() |
Teryağlı Ekmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Teryağlı EkmekMalzemeler, Hamuru için, 2 yemek kaşığı tereyağı 2 tatlı kaşığı toz şeker 1,5 tatlı kaşığı tuz 3 su bardağı un 1 su bardağı süt Yarım tatlı kaşığı instant maya Üzeri için, 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı un Hazırlanışı, Hamur için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın ![]() Tüm malzemeler özleşene dek iyice yoğurun ![]() Hamurun mayalanması için üzerine nemli bir bez örtüp 1 saat bekletin ![]() Mayalanan hamuru eşit büyüklükte parçalara bölüp şekil verin ![]() Şekil verdiğiniz hamurları 15 dakika sıcak bir ortamda dinlendirin ![]() Dinlenen ekmeklerin üzerine zeytinyağı ve su sürün ![]() Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin ![]() Fırından çıkan ekmek ılındıktan sonra dilimleyin ![]() Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|