Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, nemse

Nemse Böreği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nemse Böreği



Gereçler:

1 ölçü yaprak hamuru

İçi: 1 kahve fincanı un

1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı veya margarin

1 ½ bardak tavuk suyu

2 adet yumurta sarısı

1 adet koyun beyni ½ bardak tavuk eti(pişmiş, doğranmış)

50 gr mantar

50 gr jambon

tuz-karabiber

1 fiske hindistancevizi


Yapılışı:

1 Bir ölçü yaprak hamuru hazırlayın

2 Hamuru 3-4 mm incelikte açın, 7-8 cm çapında nemse kalıbıyla yuvarlak hamurlar kesin

3 Hamurların yarısını tepsiye sıralayın Kalan yuvarlak hamurların ortasını 4 cm çapında tırtıklı yuvarlak kalıpla kesin Tepsideki hamurlara yumurta sürdükten sonra kesilen hamurları yerleştirin Hamurların üzerine yumurta sürün

4 Önce kızgın fırında 10 dakika sonra orta ısıda 20 dakika pişirin Küçük hamurları bir bıçak yardımıyla ortasından çıkartın Boşlukları börek içiyle doldurun Üzerine küçük hamurları kapatıp servis yapın

İçin yapılışı:

Unla yağı biraz kavurun Tavuk suyunu azar azar katıp karıştırarak pişirin Ateşten indirince 1 yumurta sarısı, pişmiş ve doğranmış tavuk eti, beyin, mantar, jambon, tuz, karabiber ve hindistancevizi katın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.