Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bidik

BİDİK

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

BİDİK



MALZEME:


8 su bardağı Un

1,5 çay kaşığı Cüccem yani çörek otu

5 çorba kaşığı Katı yağ

Tuz

5 adet Yumurta

1 adet Kangal sucuk

2,5 su bardağı Su

YAPILIŞI:

Unu ve tuzu bir kaba eleyin Suyla yoğurarak yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edin5 eşit parçaya ayırıp, tabanları daha geniş üstleri dar olacak biçimde topaklar haline getirin Üzerlerine hafif çapraz kesikler atıp, parmak bastırarak ortalarını açın Merdane ile 15 cm çapında açın Fırınınızı 180 C' ye getirip, ısıtın Sucuğu, dış zarını alıp 1 cm kalınlığında dilimleyin Yağı tavada eritip üzerlerine fırça ile sürerek hamurları yağlanmış bir fırın tepsisine dizin Yağlanmış hamurların üzerlerine sucukları sıralayıp, üzerlerine birer yumurta kırın Cüccem serperek tepsiyi fırına sürün Sucuklar ve yumurta pişip, hamur altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika fırında tutun Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.