![]() |
Kalakay |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() KalakayMALZEMESİ 1 su bardağı süt 2 çay kaşığı tuz 5 su bardağı un 2 yemek kaşığı zeytinyağı TARİF Ilık sütün içersine tuz atıp, karıştırın ![]() Sütün kesilmesi için 2 saat bekleyin ![]() Yoğurma kabının içerisine kesilmiş sütü dökün, unu yavaş yavaş ekleyerek bir hamur tutun ![]() Hamuru tezgahın üzerinde iyice yoğurarak kulak memesi yumuşaklığına getirin ![]() Yuvarlak bir tepsiyi yağlayıp, hamuru tepsiye kalınlığı 3 cm olacak şekilde yayın, üzerini elinizi suyla ıslatarak düzeltin ![]() Tepsideki kalakay hamurunu pişirmeden 2 saat bekletin ![]() 180 dereceye ayarlanmış fırında, 20-25 dakika pişirip dilimleyerek, sıcak sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|