![]() |
Yufkadan Lahmacun |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yufkadan Lahmacunmalzemeler 2 adet hazır yufka 2 çorba kaşığı margarin harcı için 250 gr ![]() 2 adet kuru soğan 8-10 dal maydanoz 2 adet domates tuz ve karabiber yapilisi Uygun büyüklükte yuvarlak fırın kabı yağlanır, üzerine yufka yerleştirilir, kenarlardan sarkan kısım alınır, tekrar üzerine yerleştirilir, margarin gezdirilir, ikinci yufka da aynı şekilde yerleştirilir, kalan margarin gezdirilir, kıyma ince kıyılmış, soğan, maydanoz, rende domates, tuz ve karabiber iyice karıştırılır, yufkanın üzerine yayılır, önceden ısıtılmış 200 derece fırında yufka kısmı pembeleşene kadar pişirilir ![]() |
![]() |
![]() |
|