Kekikli Haşhaşlı Ev Ekmeği |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kekikli Haşhaşlı Ev EkmeğiMalzemeler 3 su bardağı beyaz un 2 su bardağı kepekli un 2 çorba kaşığı toz maya yarım su bardağı ılık süt yarım çay bardağı sıvıyağ 1 yumurta 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı kekik 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu Ilık su Hazırlanışı Mayayı porselen ya da cam bir kasede ılık süt ve şeker ile karıştırın ve mayası gelip kabarana kadar bekleyin Diğer tarafta elenmiş beyaz un ve kepekli unu koyun Tuzunu, kekik ve haşhaşını ekleyin, karıştırın 1 yumurtanın sarısında 1 çay kaşığı kadar ayırın Kalanını ekleyin Sıvıyağı havuzun kenarlarına gezdirin Kabaran mayayı ortasına koyun ve yoğurmaya başlayın Aldığı kadar da ılık su koyun Kulak memesi yumuşaklığında olan hamurun üzerini örtüp ılık bir yerde 1 saat mayalandırın Kabaran hamurun gazını çıkarmak için tekrar yoğurup ikiye bölün Elinizde uzatın ve somun şeklini verin İsterseniz yuvarlak da yapabilirsiniz Yumurta sarısından ayırdığınız kısmına 1 tatlı kaşığı kadar da süt ekleyip somunların üzerine sürün, bıçakla verev çizgiler atın İsteğe göre susam ve çörekotu, haşhaş serpin175 derecelik ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin Eviniz ekmek gibi bereketli olsun arkadaşlar Not : Ekmeği sıcakken keserseniz dilimler dağılabilir ama tabi tereyağ ile nefis olur Ekmeğimizi ılınınca daha muntazam kesebiliriz Afiyet olsun |
|