![]() |
Kekikli Haşhaşlı Ev Ekmeği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kekikli Haşhaşlı Ev EkmeğiMalzemeler 3 su bardağı beyaz un 2 su bardağı kepekli un 2 çorba kaşığı toz maya yarım su bardağı ılık süt yarım çay bardağı sıvıyağ 1 yumurta 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı kekik 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu Ilık su Hazırlanışı Mayayı porselen ya da cam bir kasede ılık süt ve şeker ile karıştırın ve mayası gelip kabarana kadar bekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not : Ekmeği sıcakken keserseniz dilimler dağılabilir ama tabi tereyağ ile nefis olur ![]() ![]() Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|