Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevizli, kete

Cevizli Kete

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Kete



Cevizli Kete - Cevizli Kete Tarifi

Malzeme :

5 su b un

yarım paket yaşmaya

1 tatlı k tuz

alabildiği kadar ılık su

1 kase ceviz

sıvıyağ

Hazırlanışı :

Ketenin hamuru için unu karıştırma kabına alıp ortasını açalım Yaşmayayı ortasına alalım Ilık su ilave ederek mayayı eritelim Unun üzerine tuzu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayıp 5 bezeye bölelim Her bezeyi açabildiğimiz kadar ince açalım Her yufkanın üzerine sıvıyağ sürelim ve ceviz serpelim Bu şekilde 5 bezeyi üst üste koyalımEn üstteki hamura sadece sıvıyağ sürüp tüm hamurları elimizle çekerek hamuru olabildiğince ince büyütelim Daha sonra kenarlarını içe katlayarak zarf gibi kapatalım Elimizle bastırarak tepsi büyüklüğüne getirelim Hamuru tepsiye alıp kare dilimler şeklinde keselimÜzerine biraz sıvıyağ da sürebiliriz Fırında nar gibi kızartıp ılık servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.