Enginarlı Kiş |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginarlı KişKiş Yapılışı - Kiş Tarifi - Enginarlı Kiş Nasıl Yapılır Malzemeler Kiş hamuru: 350 gr un 1 çay kaşığı tuz 225 gr katı yağ (2 cm'lik küpler haline getirilmiş) 45 ml soğuk su Sıvı yağ Enginarlı harç: 3,5 lt süt 3,5 lt krema 6 adet yumurta 10 gr tuz 1/2 çay kaşığı beyaz biber Biraz rendelenmiş muskat 150 gr gravyer 250 gr ince doğranmış enginar kalbi Zeytinyağı Tarifi Mutfak Robotu'nun hamur yoğurma aparatını takın Unun yarısını, sıvı yağı ve tuzu mutfak robotuna koyun Önce düşük hızda çalıştırmaya başlayın ve üzerine katı yağ ekleyerek karıştırmaya devam edin Yağın tümü unla karışıncaya kadar hızı orta dereceye getirerek çalıştırın Daha sonra mutfak robotunun hızını düşürün Su ekleyip 10 saniye daha çalıştırdıktan sonra durdurun Hamuru robottan alın Elinizle parçalanan hamuru bütün hale getirin Ağzı kapalı bir kapta en az bir saat buzdolabında bekletin Hamuru oklava yardımıyla 225 cm büyüklüğünde ve 5 cm kalınlığında açın Kelepçeli bir kalıbı sıvı yağla yağlayın Açtığınız hamuru kalıba ellerinizle kenarlarını bastırarak yerleştirin Fırını 190° C'de ısıtın ve kalıbı fırının orta katına koyun 40 dakika üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin Hamuru fırından alıp soğumaya bırakın Enginarlı Karışım için; Süt ve kremayı büyük bir tavada orta ateşte pişirin Ocaktan alın ve soğumaya bırakın 3 yumurta, krema ve süt karışımının yarısı ile 3 çay kaşığı tuz, beyaz biber ve muskatı mutfak robotu'nun blender haznesinde düşük hızda bir dakika kadar karıştırın Kalan 3 yumurta, krema ve süt karışımını da ilave edip mutfak robotunda karıştırmaya devam edin Mutfak robotu'nun karıştırma haznesine doğrama bıçağını takın Taze soğanları robotta doğrayın Enginarları ve doğradığınız soğanları kısık ateşte 20 dakika yumuşayıncaya kadar kızartın Kremalı karışıma önce enginarları, ardından rendelediğiniz gravyeri ekleyin Hazırladığınız iç malzemesini tart hamurunun üzerine boşaltın 180° C'deki fırında 1 saat üzeri kahverengileşinceye kadar pişirin alıntı |
|