Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
enginarlı, kiş

Enginarlı Kiş

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginarlı Kiş



Kiş Yapılışı - Kiş Tarifi - Enginarlı Kiş Nasıl Yapılır


Malzemeler

Kiş hamuru:


350 gr un

1 çay kaşığı tuz

225 gr katı yağ (2 cm'lik küpler haline getirilmiş)

45 ml soğuk su

Sıvı yağ

Enginarlı harç:


3,5 lt süt

3,5 lt krema

6 adet yumurta

10 gr tuz

1/2 çay kaşığı beyaz biber

Biraz rendelenmiş muskat

150 gr gravyer

250 gr ince doğranmış enginar kalbi

Zeytinyağı


Tarifi


Mutfak Robotu'nun hamur yoğurma aparatını takın Unun yarısını, sıvı yağı ve tuzu mutfak robotuna koyun Önce düşük hızda çalıştırmaya başlayın ve üzerine katı yağ ekleyerek karıştırmaya devam edin Yağın tümü unla karışıncaya kadar hızı orta dereceye getirerek çalıştırın


Daha sonra mutfak robotunun hızını düşürün Su ekleyip 10 saniye daha çalıştırdıktan sonra durdurun Hamuru robottan alın Elinizle parçalanan hamuru bütün hale getirin Ağzı kapalı bir kapta en az bir saat buzdolabında bekletin Hamuru oklava yardımıyla 225 cm büyüklüğünde ve 5 cm kalınlığında açın Kelepçeli bir kalıbı sıvı yağla yağlayın Açtığınız hamuru kalıba ellerinizle kenarlarını bastırarak yerleştirin


Fırını 190° C'de ısıtın ve kalıbı fırının orta katına koyun 40 dakika üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin Hamuru fırından alıp soğumaya bırakın Enginarlı Karışım için; Süt ve kremayı büyük bir tavada orta ateşte pişirin Ocaktan alın ve soğumaya bırakın 3 yumurta, krema ve süt karışımının yarısı ile 3 çay kaşığı tuz, beyaz biber ve muskatı mutfak robotu'nun blender haznesinde düşük hızda bir dakika kadar karıştırın


Kalan 3 yumurta, krema ve süt karışımını da ilave edip mutfak robotunda karıştırmaya devam edin Mutfak robotu'nun karıştırma haznesine doğrama bıçağını takın Taze soğanları robotta doğrayın Enginarları ve doğradığınız soğanları kısık ateşte 20 dakika yumuşayıncaya kadar kızartın Kremalı karışıma önce enginarları, ardından rendelediğiniz gravyeri ekleyin Hazırladığınız iç malzemesini tart hamurunun üzerine boşaltın 180° C'deki fırında 1 saat üzeri kahverengileşinceye kadar pişirin




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.