Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çörek, haşhaşlı

Haşhaşlı Çörek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Çörek



eskişehirin haşhaşlı çöreği - haşhaşlı çörek nasıl yapılır - çörek tarifleri

Haşhaşlı İçin Hazırlanması:

1Haşhaş tohumlarını aktardan satın alın

2 Yıkayıp kurutun

3 Toprak tavada , tahta kaşık yardımıyla mis gibi kokana ve rengi biraz koyulaşana dek kavurun

4 Kahve çekme makinasında çekin

5 Kavanoza koyup bulamaç haline gelene kadar üzerine zeytinyağı (veya dilediğiniz sıvı yağ) ilave edin ve miktara göre 1-2 tatlı kaşığı şeker ekleyerek karıştırın Bu iç yağ ilavesiyle , sıvı halde olmalı

6 Kavanozun ağzını kapatarak buzdolabında saklayabilirsiniz Kullanacağınız zaman iç hazır
Çörek Hamurunun Hazırlanması:

Hamur Malzemeleri:

-1/2 çay bardağı sulu yoğurt

-1 çay bardağı süt

-1/2 çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı şeker

-1 çay kaşığı tuz

-1/4 paket yaş maya

-4 su bardağı kadar un


Unu hamur yoğurma kabına alarak ortasını açın Yoğurt , süt , yağ , tuz , şeker ve mayayı , unun ortasına koyarak yavaş yavaş yoğurun Gerekirse ılık su ilave edebilirsiniz Hazırladığınız hamur oldukça yumuşak bir hamur olmalı 10 dakika kadar dinlendirip tekrar yoğurun Eğer elinize bulaşıyorsa , elinizi unlayıp yoğurabilirsiniz Üzerini örterek mayalanması için ılık bir yerde 1-2 saat bekletin
Çöreğin Yapımı:

1 Mayalanmış olan çörek hamurunu yoğurun

2 Yumruk büyüklüğünde 10 bezeye ayırın Bezelerin üzerini nemli bezle örtün

3 Herbir bezeyi incecik açın Yumuşak hamur kolaylıkla açılır Unlayarak açabilirsiniz


4 Açtığınız bezenin tamamına haşhaşlı içi yayın İsterseniz ince çekilmiş ceviz serpiştirebilirsiniz

5 Hamuru rulo şeklinde kıvırın


6 Rulo haline gelen hamuru , iki ayrı yöne kıvırıp uzatarak , helozonik şekilde döndürün Böylece hamur incelmiş oluyor


7 Hamuru esnetmekten korkmayın


8 Hamura istediğiniz şekli verebilirsiniz

9 Tepsiye yerleştirdiğiniz çörekleri , ikinci defa mayalamanız gerekiyor Fırına koyarak 50 C den az bir ısıda kabarana kadar bekletin

10 Kabaran çörekleri 180 C de 30 dakika pişirin Ayran veya komposto ile servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.