![]() |
Bol Tahıllı Ekmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bol Tahıllı Ekmekevde ekmek nasıl yapılır - ekmek yapımı - ekmek tarifleri ![]() Malzemeler- 1 1/2 su bardağı beyaz un 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı çavdar unu 1/4 su bardağı mısır unu 1 1/2 tatlı kaşığı instant kuru maya 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı pekmez 1 1/2 su bardağı oda sıcaklığında su 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağ Yapılışı- Önce kuru daha sonra sıvı malzemeleri mixer kabına aktarın ![]() Mixer ın hamur yoğurma aparatı ile 4-5 dakika yoğurun ![]() Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz ![]() Hamurun üzerini kapatıp ılık bir yerde 1 saat mayalanmasını sağlayın ![]() Mayalanan hamuru unlanmış mutfak tezgahı üzerinde 2-3 dakika yoğurun ![]() İyice yağlanmış dikdörtgen kek kalıbına yerleştirin ve 1 saat kabarması için bekletin ![]() Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 50 dakika pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|