Ançuezli Ekmek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ançuezli EkmekMalzemeler : • 250 gr margarin • 75 gr Ançuez filetoları (yağda konserve) • 2 diş sarmısak • 2 yemek kaşığı limon suyu • Acı kırmızı biber • 1-2 dilim ekmek Hazırlanışı : Sarmısağı ezin Ançuezleri süzün ve mikser yardımıyla ufalayın![]() Margarini bir kasede tahta kaşık yardımıyla krema kıvamına gelinceye kada çırpın ve ançuezleri ilave edipiyice karıştırın Sarmısak, limon suyu ve kırmızı biberle tatlandırın![]() Bir kasenin içine koyup şeffaf folyo ile kapatın 2 saat buzdolabında beklettikten sonra ekmek dilimlerinin üzerine sürüp servis yapın |
|
|
|