Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beşamelli, börek

Beşamelli Börek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamelli Börek



Malzemeler

1 adet yufka

125 gr salam ya da jambon

125 gr

dil peyniri

1 Adet yumurta

Besamel sos için;

60 gr margarin

60 gr un

1 su bardagi süt
Tarifi

Yufkayi düzgün bir yere yayin Besamel sosu hazirlamak için un ve yagi hafif kavurun Sütü devamli karistirarak azar azar ilave edin Hazirladiginiz besamel sosu, yufkanin yarisina, spatulayla ekmege sürer gibi sicakken sürün Yufkanin diger yarisini besamel soslu yufkanin üzerine gelecek sekilde kapayin Besamel soslu yufkayi 8 esit parçaya bölün Salam veya jambon ve dil peynirini küçük küçük dograyin ya da rendeleyin Bu malzemeyi yufka dilimlerinin içine koyup, kalinca bir sigara böregi sarar gibi sarin Besamelli börekleri, önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayip kizgin ve bol yagda kizartin

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.