Beşamelli Börek |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Beşamelli BörekMalzemeler 1 adet yufka 125 gr salam ya da jambon 125 gr dil peyniri 1 Adet yumurta Besamel sos için; 60 gr margarin 60 gr un 1 su bardagi süt Tarifi Yufkayi düzgün bir yere yayin Besamel sosu hazirlamak için un ve yagi hafif kavurun Sütü devamli karistirarak azar azar ilave edin Hazirladiginiz besamel sosu, yufkanin yarisina, spatulayla ekmege sürer gibi sicakken sürün Yufkanin diger yarisini besamel soslu yufkanin üzerine gelecek sekilde kapayin Besamel soslu yufkayi 8 esit parçaya bölün Salam veya jambon ve dil peynirini küçük küçük dograyin ya da rendeleyin Bu malzemeyi yufka dilimlerinin içine koyup, kalinca bir sigara böregi sarar gibi sarin Besamelli börekleri, önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayip kizgin ve bol yagda kizartin Afiyet olsun |
|