Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fındıklı, gevrek, kuru, meyveli

Kuru Meyveli Fındıklı Gevrek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Meyveli Fındıklı Gevrek



atıştırmalık hamur işi tarifler - aperatif tarifleri - fındıklı gevrek yapımı


Malzemeler:

2 Yumurta

1 Su Bardağı Toz Fındık

1 Su Bardağı Pirinç Fındık

1 Su Bardağı Toz Şeker

2 Çorba Kaşığı Tereyağı

1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu

Aldığı Kadar Söke Un

Kuru Meyve Çeşitleri

Hazırlanışı:

Karıştırma kabına tereyağını ve yumurtayı koyup karıştırın Üzerine toz fındık, toz şeker ve pirinç fındığı da ekleyip yoğurun Daha önceden ıslatılan kuru meyveleri de içine katın Alabildiği kadar unu (8 yemek kaşığı kadar) ve kabartma tozunu da koyduktan sonra yoğurmaya devam edin Katı bir hamur elde edin Hamuru iki eşit parçaya ayırın ve yuvarlayarak rulo yapın Yağlanmış fırın tepsisine yanyana yerleştirin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin Pişen hamurları dilimleyin ve bu sefer içleri kızaracak şekilde tepsiye dizerek fırına verin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.