![]() |
Tarçınlı Bun |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tarçınlı BunÇörek tarifi - tarçınlı çörek - tarçınlu bun nasıl yapılır 16 adet çörek için; Hamur malzemesi: 600 gram elenmiş un Yeterince tuz (2 çay kaşığı kadar) 100 gram şeker (Yaklaşık 3/5 su bardağı) 100 gram margarin 25 gram yaş maya 2 adet yumurta 200 ml süt (1 bardaktan biraz az) Tarçınlı harç için: 125 gram margarin 170 gram toz şeker (1 su bardağından 1 parmak az) 2 çorba kaşığı toz tarçın Süslemek için: 30 gram un (4 çorba kaşığından biraz fazla) 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çorba kaşığı tarçın 40 gram şeker (3 çorba kaşığından biraz az) 50 gram margarin 75 gram çekirdeksiz üzüm 1 adet yumurta 1 çimdik tuz Yapılışı Hamur İçin; Unu, tuz ve şekeri geniş bir kaba eleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tarçınlı harç için: Yumuşatılmış margarin, şeker ve tarçını karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elinizle hafice burarak şekil verin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|