Peynirli Fincan Böreği |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Fincan Böreğipeynirli börek tarifleri - peynirli börek - fincan böreği Malzemeler: 3 Su Bardağı Söke Un 1 Tatlı Kaşığı Karbonat 2 Yumurta 1 Tatlı Kaşığı Tuz Aldığa Kadar Su İç Harcı İçin: Maydanoz Yağsız Peynir Hazırlanışı: Geniş bir kaba unu koyun Karbonatı döküp harmanlayın Ortasını açıp yumurtaları kırın Tuzunu ekleyin Yeteri kadar suyu ilave edip yoğurun Hamuru biraz dinlendirin Peynirleri rendeleyin Maydanozları ince ince kıyın İkisini karıştırın İçine bir yumurta akı ekleyinHamuru iki parçaya ayırın Bir parçayı açın Hamuru keseceğiniz fincanın büyüklüğüne göre; aralıklarla iç harçtan koyun Diğer hamuru da üzerini kapatacak şekilde açıp üstüne serin Kenarlarını bastırın Harç koyduğunuz yerler ortaya gelecek şekilde fincanla bastırıp kesin Kestiğiniz hamurları sıvıyağda kızartın |
|