Kazayaklı Mihaliç Peynirli Tepsi Böreği |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kazayaklı Mihaliç Peynirli Tepsi BöreğiKazayaklı Mihaliç Peynirli Tepsi Böreği - Kazayaklı Mihaliç Peynirli Tepsi Böreği Tarifi Malzemeler : 5 Su B Söke Un 1 Paket Kuru Maya 1 Su B Yoğurt 1 Çay B Mısırözü Yağı 1 Tatlı K Tuz Alabildiği Kadar Su İç Harcı İçin: 1 Kg Kazayağı 3 Soğan 125 Gr Mihaliç Peyniri Sıvıyağ Tuz Karabiber Üzeri İçin: Yumurta Hazırlanışı Unu, mayayı, tuzu karıştırma kabına koyup karıştırın ve ortasında bir havuz oluşturun Ortaya yoğurdu ve sıvıyağı dökün Su ekleyin ve ortasından karıştırmaya başlayın Biraz daha su ekleyip karıştırmaya devam edin Yumuşak bir hamur olmalı Hamuru ikiye bölün ve unlayarak açın Yağladığınız tepsiye serin İç harcını hazırlamak için; soğanları doğrayın Vog tavada yağla soğanı kavurun Kazayaklarını doğrayın Tavaya ekleyin ve karıştırın Hamurun üzerine hazırladığınız içi yayın Rendelenmiş peyniri de dökün Diğer hamurla üstünü kapatın Kenarlarını burarak kapatın Yumurtayı çırpın ve üzerine iyice sürün Mayalı hamur olduğu için bir süre bekletin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin |
|