![]() |
Kaba çörek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaba çörekçörek tarifi - batı trakya usulü çörek - çörek yapılışı Malzemeler 1 kahve fincanı sıvıyağ 1 litre su 1 tatlı kaşığı tuz Yarım kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya Aldığı kadar un Kızartmak için: 2 su bardağı sıvıyağ Tarifi Mayayı ılık suda eritip, ortası açılmış unun içine koyun ve yavaş yavaş karıştırın ![]() ![]() Üzerini iyice örtüp, kabarana kadar (yaklaşık iki saat) dinlendirilen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve üzerine hafifçe bastırıp yassıltın ![]() Hamurları yağlanmış tepsiye koyup, üzerlerini örterek yarım saat kadar yeniden dinlendirin ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|