![]() |
Pırasalı Rulo Börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pırasalı Rulo BörekMalzemelerimiz: •1 kg yufka ( 5 adet) •1 kg ![]() •3 adet havuç •1 adet küçük kereviz •200-250 gr ![]() Üzerine sürmek için: •Sıvıyağ •2 çorba kaşığı yoğurt •3 çorba kaşığı kadar su •susam ve çörek otu Yapılışı: •İlk olarak kıymayı çok az zeytinyağ ve sıvı yağ karışımında soteliyoruz ![]() •Üzerine rendelenmiş havuçları ve kerevizi de koyup sotelemeye devam ediyoruz •Son olarak pırasaları da ilave ediyor ve iyice kavrulmasını sağlıyoruz ![]() •Tuz, karabiber vb ![]() ![]() •İçimiz pişince bir köşede ılınması için bırakıyoruz ![]() •Bir yufkayı oratdan ikiye katlıyor ve haifçe yağlıyoruz ![]() •Kalın kısmına bir miktar pırasalı içimizden koyuyoruz ![]() •Rulo şeklinde katlıyor ve tepsinin ortasına yerleştiriyoruz ![]() •Bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayarak tepsiye diziyoruz ![]() •Yoğurt, su ve sıvıyağ karışımını böreğimizin üzerine sürüyoruz ![]() •Susam ve çörek otu serpiyoruz ![]() •Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz ![]() •fırından çıkınca yumuşak kalması için üzerini başka bir tepsiyle kapatıyor ve buharıyla yumuşamasını bekliyoruz ![]() •Ilınınca kesip servis yapıyoruz ![]() •Afiyet Olsun! |
![]() |
![]() |
|