![]() |
Parmaklı Pişi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Parmaklı PişiParmaklı Pişi Tarifi - Parmaklı Pişi Nasıl Yapılır ![]() MALZEMELER: *2 yumurta, *1 su bardağı yoğurt, *1/2 çay bardağı sıvı yağ, *1 tatlı kaşığı tuz, *tatlı kaşığı şeker, *1 paket kabartma tozu, * 2 su bardağı su, 1 yemek kaşığı sirke *Alabildiği kadar,sertçe bir hamur olacak şekilde, yarı yarıya tam buğday unu ve normal un ![]() YAPILIŞI: Bütün malzemeler karıştırılarak ele yapışmayan sert bir hamur hazırlanır,mümkünse hamur, üzerine buzdolabı poşeti kapatılarak ,bir saat buzdolabında dinlendirilir,hamurdan büyük parçalar alınıp düz bir zemin üzerinde merdane yardımıyla kalınca yuvarlak şekillerde açılır,açılan hamur büyükçe kareler halinde kesilir,her parçaya resimde görüldüğü şekilde bıçakla kesikler yapılır,derin bir kızartma kabında,kızgın zeytinyağına bırakılarak önleri ve arkaları kızartılır,sade olarak tüketilebileceği gibi, peynir,domates biber veya reçel eşliğinde servis yapılabilir,afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|