Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
parmaklı, pişi

Parmaklı Pişi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Parmaklı Pişi



Parmaklı Pişi Tarifi - Parmaklı Pişi Nasıl Yapılır





MALZEMELER:

*2 yumurta,

*1 su bardağı yoğurt,

*1/2 çay bardağı sıvı yağ,

*1 tatlı kaşığı tuz,

*tatlı kaşığı şeker,

*1 paket kabartma tozu,

* 2 su bardağı su,

1 yemek kaşığı sirke

*Alabildiği kadar,sertçe bir hamur olacak şekilde, yarı yarıya tam buğday unu ve normal un

YAPILIŞI:

Bütün malzemeler karıştırılarak ele yapışmayan sert bir hamur hazırlanır,mümkünse hamur, üzerine buzdolabı poşeti kapatılarak ,bir saat buzdolabında dinlendirilir,hamurdan büyük parçalar alınıp düz bir zemin üzerinde merdane yardımıyla kalınca yuvarlak şekillerde açılır,açılan hamur büyükçe kareler halinde kesilir,her parçaya resimde görüldüğü şekilde bıçakla kesikler yapılır,derin bir kızartma kabında,kızgın zeytinyağına bırakılarak önleri ve arkaları kızartılır,sade olarak tüketilebileceği gibi, peynir,domates biber veya reçel eşliğinde servis yapılabilir,afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.