![]() |
Kahvaltılık Yağlama |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kahvaltılık Yağlamakayseri yağlaması - kahvaltılık tarifi - mayalı yağlamaMalzemeler: 1 paket kuru maya veya 1 küp yaş maya 1 çay bardağı süt 1 su bardağı ılık su 1 çay kaşığı toz şeker Un (yaklaşık 5 bardak) Tuz 400 gram kıyma 2 orta boy soğan 2 rendelenmiş domates 1 biber Tuz, toz kırmızı biber 1 çay bardağı sıcak su 3 kaşık tereyağı üzeri için: Sarımsaklı yoğurt Yapılışı: Tereyağını eritin, soğanları kavurun, kıymayı ekleyip ara sıra karıştırın ![]() İnce kıyılmış biberleri ekleyinç en son domatesi ve sıcak suyu ekleyin kısık ateşte pişirin ![]() Tuz ve toz biberi ekleyip ateşten alın ![]() Yaş maya kullanacaksanız ılık suyun içine şeker ve mayayı ekleyip eritin ![]() Kuru maya kullanacaksanız böyle bir işleme gerek yok ![]() Tuzu, şekeri, suyu, mayayı, sütü bir kaba alın, yavaş yavaş unu ekleyip yoğurun ![]() ![]() Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp servis tabağı büyüklüğünde incecik açın ![]() Hamurun üzerini örtün kurumasın ![]() Açtığınız hamurları sacta veya yağsız teflon tavada arkalı önlü pişirin ![]() Pişen hamurların üzerine kıymalı harçtan bir kaşık ekleyip üst üste koyun ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|