Balkabaklı Arnavut Boreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balkabaklı Arnavut Boreğiarnavut böreği - kabak böreği - kabaklı börek - balkabaklı arnavut böreği nasıl yapılır MALZEMELER Hamur icin Un Tuz Su Sivi Yag Ic malzeme Balkabagi Seker YAPILIŞI Un Su tuz eklenerek kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edilir Ve hamur 20-30 dakika dinlendirilir Dinlenen hamur portakal- mandalina buyuklugunde parcalara ayrilir ve oklavayla acilir![]() capi 15-20 cm olana kadar uzerine yag dokulur ve dinlendirilmeye birakilir bu sekilde dinlenen hamur bir ortunun uzerinde elle sagindan solundan cekistirilerek cok rahat bir sekilde acilir fazla yirtmamaya ozen gosterin ama yirtilmasida o kadar onemli degil hamur zar gibi ince olur![]() baska bir tarafta rendelenmis balkabagina seker ilave edilip guzelce karistirilir ve acilan hamurun uzerine serpilir ortunun karsilikli kenarlarindan tutulup hamur yuvarlanir ve bir tepsiye yuvarlak olacak sekilde konur yuksek sicaklikta pisirilir ve afiyetle yenir![]() alıntı |
|
|
|