Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balıklı, krep

Balıklı Krep

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balıklı Krep



MALZEMELER

2 Çorba Kaşığı Un

1 Yumurta

Karabiber

4 Çorba Kaşığı Süt

150 gr Füme Somon

4 Çorba Kaşığı Süt Kreması

1 Salatalık

2 Tatlı Kaşığı Limon Suyu

4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ

1 Demet Dereotu

50 gr Havyar

Tuz, Kızartmalık Yağ


HAZIRLANIŞI

Un, süt ve yumurtayı karıştırın Oluşturduğunuz hamuru 30 dakika kadar dinlendirin Yapışmaz bir tavada yağ ısıtın ve iki tane krep pişirin Kreplerin soğumasını bekleyin

Füme somonları eşit olarak kreplerin üzerine yayın Kenarlarında boşluk kalmasına dikkat edin Süt kremasını tuz ve karabiberle tatlandınn Kremayı somonların üzerine sürün Krepleri rulo yapıp alüminyum folyo ile kaplayın 45 dakika buzlukta bekletin

Salatalığı yıkayıp kabuğunu soymadan dilimleyin Sıvıyağ, limon suyu, tuz ve karabiberden bir marinat oluşturun

Dereotunu yıkayıp ayıklayın Sap kısımlannı kesip kalan kısımlannı ince ince kıyın Krep rulolannı dokuz ince dilim halinde doğrayin Tabaklara üçer dilim yerleştirin Marinatı üzerinde gezdirin Dereotu, salatalık, havyarla süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.