![]() |
Pastırmalı Muska Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pastırmalı Muska BöreğiMalzemeler: * 2 adet yufka * 2 yemek kaşığı yoğurt * 12 su bardağı süt * 12 su bardağı eritilmiş tereyağı * 2 adet yumurta * 9-10 dilim pastırma * 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri * üzeri için: haşhaş tohumu ya da susam Yapılışı: * Yoğurt, süt, tereyağı ve yumurtaları (birinin sarısı hariç) karıştırın ![]() * Yufkalardan birini tezgaha yayın ![]() ![]() * Yufkaları 4-5 cm kalınlığında şeritler halinde kesin ![]() ![]() * İnce dilimlenmiş pastırmalarla kaşar peyniri rendesini karıştırın ![]() * Şeritlerin bir ucuna harçtan koyun ve önce bir köşeyi üçgen olacak şekilde sonra diğer köşeyi onun üzerine (yani muska olacak şekildeTongue) sarın ![]() * Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin ve 200 derecedeki fırında pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|