![]() |
Biberli Peynirli Ekmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biberli Peynirli EkmekBiberli Peynirli Ekmek Tarifi - Biberli Peynirli Ekmek Yapılışı - Biberli Peynirli Ekmek Nasıl Yapılır - Biberli Peynirli Ekmek Malzemeleri 1 su bardağı ılık süt 1 yemek kaşığı toz maya 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı yoğurt 2 su bardağı kepekli un 3 su bardağı normal un Ayrıca; ½ su bardağı lor peyniri 1 yemek kaşığı tatlı pulbiber Ilık süt, maya ve tozşekeri hamur yoğurma kabına aktarıp çatalla çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru toplayın ve üzerini mutfak peçetesiyle örterek oda sıcaklığında 40 dakika bekletin ![]() Dinlenen, mayalanıp kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları yuvarlayın ![]() ![]() İçlerine hazırladığınız içten koyup kenarlarını tıpkı pide gibi üzerlerine katlayın ![]() ![]() ![]() Pideleri 5 dakika önceden ısıtarak 200 dereceye ayarladığınız fırında iyice kızarıncaya kadar, en az 25 dakika pişirin ![]() ![]() Sahrap Soysal |
![]() |
![]() |
|