![]() |
Bum Puf Ramazan Pidesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bum Puf Ramazan PidesiRamzan Pidesi Nasıl Yapılır - Bum Puf Pide - Ramazan Pidesi Tarifi Malzemeler : 250 ml ![]() 250 ml ![]() 1 paket instant toz maya ![]() 1 çorba kaşığı toz şeker (silme) 1 çorba kaşığı tuz (silme) 50 gram tereyağı (ya da margarin) 5 - 5,5 su bardağı un(ortaboy bardak ile) Tepsiyi unlamak için bir miktar kepekli un Üzerin için susam ve çörekotu Pideye şekil vermek için : 1-2 çorba kaşığı un ile bir miktar suyu koyu bir ayran kıvamı olaracak şekilde çırpıyoruz ![]() Yapılışı : 1) Süt ile suyu karıştırıp ılıklaştıralım ![]() ![]() 2) Derin bir kaba unu, mayayı ve tuzu birlikte eleyelim(elemeseniz de olur ama eleyince daha güzel kabarıyor) ![]() 3) Sıvı karışımın içerisine unlu karışımımızı yavaş yavaş ilave ederek el mikserimizin hamur karıştırıcısı ile çırpalım ![]() ![]() El mikserinin hamur karıştırma ucu ile çırpıyoruz ![]() 4) Güzelce çırptığımız hamurumuzun kıvamı, dışarıdan satın aldığımız ekmek hamurundan biraz daha gevşekçe olacak ![]() ![]() ![]() 5) Hamurumuzu iyice çırptıktan sonra bulunduğu kapta mayalanmaya bırakalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 6) Hamuru pişireceğimiz tepsimizi kepekli un ile güzelce unlayalım(isterseniz önce margarin ile yağlayıp sonra unlayabilirsiniz ![]() ![]() 7) Mayalanan hamurumuzu bir kaşık yardımı ile biraz karıştırıp gazını çıkardıktan sonra, unlu tepsimize aktaralım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 8) Tepsimize yerleşen hamurumuzu 10 dakika daha tepsi mayası için üzeri kapalı olarak bekletiyoruz ![]() 9) Pişmeye hazır olan hamurumuzun üzerine pide şekli verebilmek için, 1-2 çorba kaşığı un ile birazcık suyu bir kasede çırpıyoruz(sulu bir bulamaç gibi) ![]() ![]() Pideye şekil vermek için; koyu ayran kıvamında bir bulamaç hazırlıyoruz ![]() 10) Artık hamurumuz fırına gitmeye hazır ![]() ![]() Önceden fırınımızı biraz ısıtıyoruz(kızgın değil, sıcak) ![]() ![]() Piştikten sonra bir tel üzerinde ilk sıcaklığı çıkana kadar ılınmaya bırakıyoruz ![]() İnanılmaz güzel kabarıyor ve mis gibi kokuyor! Lezzeti? Muhteşem! Not : Yaklaşık olarak, pideyi yapım aşamaları 30 dakika + toplam mayalanma süresi 1 saat + pişme süresi 30-40 dakika alıyor ![]() İftardan 15- 20 dakika önce fırından çıkarmanız, pidenin kendine gelmesi ve ilk sıcaklığının çıkması için ideal bir zaman ![]() Bunun için ise, iftardan 2,5 -3 saat önce pideyi yapmaya başlayabilirsiniz ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|