![]() |
Kaygana 7 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaygana 7Kaygana 7 Tarifi - Kaygana Yapılışı - Kaygana Nasıl Yapılır - Kaygana Malzemeleri 500 gram has un 500 gram süt (bulunmazsa su) 10 gram tuz 4 yumurta 200 gram tereyağı İstenilen mikdar unu, tercihan, süt ve pek az tuzla tahta kaşıkla karıştırınız ![]() Yumurtaların, yalnız sarılarını da birer birer yedirerek bulamaç haline getiriniz ![]() Yumurtaların aklarını da, bir kapta çırpıp bulamaca katınız ![]() ![]() Not: Sevdiğiniz meyve ezmelerinden, tercihan kayısı, yahut erik murabbaını hamurlar arasına koyarak birbirine sarmalı ve kenarlarını da muntazam tıraş etmeli ve üzerlerine, bolca pudra şekeri ekerek yemelidir ![]() |
![]() |
![]() |
|