![]() |
Peynirli Katmer Börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli Katmer BörekPeynirli Katmer Börek Tarifi - Peynirli Katmer Börek Nasıl Yapılır - Peynirli Katmer Böreğin Yapılışı Malzemeler: Hamuru için: 3 yumurta 5 yemek kaşığı yoğurt 1 su bardağı Ayçiçek Yağı 2 su bardağı ılık Süt 3 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı Arası için: 250 gr ![]() Açmak için: 2 su bardağı nişasta İç Malzemesi; 250 gr ![]() Yapılışı: Hamur için olan malzemelerle hamuru yoğurun ve yarım saat dinlendirin ![]() Dinlenen hamuru 24 eşit bezeye ayırın ![]() Her bezeyi nişasta ile tatlı tabağı büyüklüğünde açın ![]() Margarini eritin ve bu açtığınız 24 bezenin 12 tanesine, erittiğiniz margarinden sürün ![]() Diğer 12 bezeyi margarin sürdüğünüz bezelerin üzerine kapatın ![]() Böylece 12 adet 2 katlı yufkamız oldu ![]() Bu 2 katlı 12 yufkayı, yine nişasta ile ayrı ayrı açın ![]() Erimiş margarin sürüp, bu seferde bohça şeklinde katlayın ![]() Buzdolabında yarım saaat dinlendirin ![]() Dinlenmiş hamurları tepsinizin büyüklüğüne göre, yine nişasta kullanarak açın ve yağlayın ![]() Açtığınız yufkaların uç kenarlarına, içine ufalanmış peynirimizi koyun ![]() Rulo şeklinde sardığınız hamurları, yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye sıralayın ![]() Böreklerin üzerine dilim şeklinde çizikler atın ![]() Üzerine az bir su ile açtığınız yumurta sarısı sürün ![]() 180 derecede pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|