Acukalı Poğaça |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Acukalı PoğaçaBörek Tarifleri - Hamur İşleri - Acukalı Poğaça - Acukalı Poğaça Tarifi - Acukalı Poğaça Yapılışı Malzemeler : 4 Su B Söke Un1 Paket Kuru Maya 1 Çorba K Toz Şeker1 Tatlı K Tuz1 Çay B Süt2 Yumurta 2 Çorba K Yumuşak MargarinAlabildiği Kadar Ilık Su İç Harcı İçin: 100 Gr Beyaz Peynir1 Su B Ceviz3 Çorba K Biber Püresi1 Çorba K Domates Salçası1 Tatlı K Biber SalçasıZeytinyağı Hazırlanışı Karıştırma kabına unu, şekeri, tuzu ve kuru mayayı koyun Elinizle harmanlayın Ortasına sütü dökün, ardından yumurtaları kırın; birinin sarısını üzeri için ayırın Yumuşak margarini de ekleyip elinizle yoğurun Yeteri kadar ılık su ilave edin İyice yoğurduktan sonra 11 bezeye bölün![]() İç harcı için; beyaz peyniri, cevizi, biber püresini, salçaları ve zeytinyağını doğrayıcıdan geçirin Bezeleri elinizle küçük halde açın Ortalarına iç harcı paylaştırın Hamurun kenarlarını harcın üzerinde toplayarak kapatın![]() Elinizde tekrar yuvarlayın Yağlanmış fırın tepsisine dizin Üzerlerine yumurta sarısı ve sıvıyağ karışımını sürün Birer tane ceviz içi koyarak süsleyin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
|
|
|
|