![]() |
Samsa Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Samsa Böreğibörek tarifleri - samasa böreği tarifi ![]() MALZEMELER Hamuru için; * 3 adet yumurta * 1 çay bardağı sıvı yağ * 1 tatlı kaşığı sirke * 2 dolu kaşık yoğurt * Aldığı kadar un * Yarım paket kabartma tozu * Tuz Yağlamak için; 150 gr tereyağı, yarım çay bardağı zeytinyağı İç malzeme; Beyaz peynir TARİF Hamur malzemelerini iyice yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın ![]() Hamuru cevizden biraz büyük bezelere bölün ve bezelerin üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat kadar dinlenmeye bırakın ![]() ![]() Küçük bir tavada tereyağını eritip kızartın, üstüne sıvıyağı da ekleyin ![]() Bezeleri üçerli gruplara ayırın ![]() Her gruptaki bezeleri yaklaşık 30-35 cm ![]() ![]() Üst üste koyduğunuz yufkaların dört tarafından içe katlayarak kare şeklinde bir hamur elde edin ![]() ![]() Tüm üçlü yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve 170 dereceye ayarlanmış fırında pişirin Not: Bu ölçülerle 24 adet börek çıkıyor |
![]() |
![]() |
|