Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çöreği, hatay

Hatay Çöreği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hatay Çöreği






Malzemeler

2bardak sıvıyağ, 2bardak şeker, ½ bardak süt, 1tatlı kaşığı, tarçın, 1tatlı kaşığı mahlep, 3paket vanilya, 1paket kabartma tozu, 3bardak un, susam




Yağ, süt ve şekeri mikserde çırpın Şeker eridiğinde tarçını ve mahlebi serpin, vanilyayı karıştırın Unu kabartma tozuyla karıştırın onu da malzemeye yavaş yavaş ekleyin Poğaça hamuru kıvamında olmalı, gerekirse biraz daha un kullanabilirsiniz Hazırladığınız hamuru 20dk dinlendirin ve iri parçalar koparıp elinizle yassı bir şekil verin Bir yüzünü susama bandırın, yağlanmış tepsiye dizin 180derecede rengi kızarana kadar pişirin




Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.