![]() |
Çiğ Börek - Tatar Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çiğ Börek - Tatar Böreğiçiğ börek nasıl yapılır - çiğ börek tarifi - çiğ börek malzemeleriÇiğ börek Kırım mutfağının şubereki şırbörek, çiberek, çuberek gibi isimler ile anılan geleneksel kırım tatar yemeğidir ![]() Malzemeler; 1- 1 Su bardağı süt 2- 1 Su bardağı su 3- Yarım su bardağı sıvı yağ 4- 2 Tatlı kaşığı tuz 5- 1 Adet yumurta 6- Un 7- Ayçiçeği yağı Harç Malzemesi; 1- 500 Gram kıyma 2- 3 Tane soğan 3- 2 Tatlı kaşığı tuz 4- 1 Çay kaşığı karabiber 5- Yarım bardak su Çiğ Börek Hazırlanışı; 1- Malzemeleri kullanmaya başlamadan önce oda sıcaklığına gelmesi için bekletin ![]() 2- Un haricindeki malzemeleri tamamını bir kaba koyarak çırpon 3- Malzemeler karıştıktan sonra unu azar azar koyarak karıştırın ![]() 4- Hamur ele yapışmayacak derecede olunca unu ilave etmeyi bırakın ![]() 5- Hamur elinizde toparlayıp naylon içerisine koyup ağzını hava almayacak derecede kapatın ![]() 6- 1 Gece oda sıcaklığında bekletilen hamurdan parça kopartın ve un serpip açmaya başlayın ![]() 7- Yuvarlak biçimde açılan hamurun yarısına iç harcı koyarak yayın ![]() 8- Hamurun diğer yarısını harç dolu bölümün üzerine kapatın ![]() 9- Derin ve geniş tavan içerisine bol derecede ayçiçeği yağı koyarak kızartın ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|