Kış Meyveli Kaygana |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kış Meyveli KayganaKış Meyveli Kaygana Tarifi - Kış Meyveli Kaygana Yapılışı - Kış Meyveli Kaygana Nasıl Yapılır - Kış Meyveli Kaygana Malzemeleri 500 gr hafif ılık süt 50 gr erimiş yağ 200 gr un 3 bütün yumurta 1 çimdik tuz 4 adet muz 2 adet elma 4 yarım adet şeftali komposto (şurupsuz) 200 gr kayısı marmelâtı veya reçeli 150 gr pudra şekeri Kayısı marmelatını bir kaba koyunuz Şeftali kompostosunu zar gibi doğrayıp ve diğer meyvaların da kabuklarını soyup zar gibi doğrayarak hepsini kayısı marmelatının içine ilâve edip karıştırınız Süt, yumurta, un, yağ, tuz ve şekeri bir kapta iyice karıştırınız İçerisinde hiç un parçası kalmasın, eğer kalırsa ince bir süzgeçten süzdürünüz Sonra tavayı normal olarak yeter derecede kızdırıp eritilip suyu alınmış bir yağla tavanın dibini hafifçe yağlayınız Tava yağlanmalı fakat içinde yağ bulunmamalıdır Sonra yapmış olduğunuz unlu yumurtalı kaygana harcından küçük bir kepçe ile tavanın kenarına hafifçe döküp tavayı sağa sola eğerek bir kâğıt inceliğinde tavanın dibine yayılmasını temin ediniz Hemen bir paletle ucunu hafifçe kaldırıp altını üstünü çevirip 30 saniye kadar tavada pişiriniz Sıra ile bir tepsinin üzerine veya masanın üzerine diziniz Hepsini aynı şekilde hazırlayıp en sonunda üst üste istif ediniz Şimdi kayganalar kullanmaya hazırdır Kayganaları teker teker alıp ortasına 2 tatlı kaşığı meyvalı harç koyunuz Karşılıklı 4 ucunu tam harcın üzerine birbirlerinin üzerine hafif bindirerek kapatıp tabaklara veya servis tabağına diziniz 2 dakika fırına sürüp, hafif ılıyınca üzerine pudra şekeri serpip servis ediniz Necip Usta |
|