![]() |
Kayısılı Kaygana |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayısılı KayganaKayısılı Kaygana Tarifi - Kayısılı Kaygana Yapılışı - Kayısılı Kaygana Nasıl Yapılır - Kayısılı Kaygana Malzemeleri 500 gr ![]() 50 gr ![]() 200 gr ![]() 3 bütün yumurta 1 çimdik tuz 600 gr ![]() 500 gr ![]() 1 limonun suyu 2 kahve fincanı su Üzerine serpmek için: 150 gr ![]() Kayısıları yıkayıp tamamen suyu süzülmüş olarak bir kaba çıkarıp çekirdeklerini ayıklayarak bir tencereye koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Süt, yumurta, un, yağ, tuz ve şekeri bir kapta iyice karıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teker teker kayganaların içlerine ikişer tatlı kaşığı dolusu kayısılı harç koyarak sıkıştırmadan sigara sarar gibi kalınca sarınız ![]() ![]() Not: Servis ederken bir kebab şişini kızdırıp üzerlerine bastırıp geniş ızgara biçimi verirseniz daha iyi olur ![]() Necip Usta |
![]() |
![]() |
|