Tahinli Gül Bahçesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tahinli Gül BahçesiTahinli Börek - Tahinle Börek Yapımı - Gül Böreği - Tahhinli Ispanaklı Börek Malzeme: - 3 adet yufka - 1 su bardağı Sana paket margarin (100 g) - üzeri İçin: - yumurta sarısı Harcı İçin: - 3 yemek kaşığı tereyağlı margarin - 1 demet ıspanak - 2 adet kuru soğan - 2 adet çarliston biber - ½ kutu Sana Kase tahinli peynirli sandviç sürme - ½ su bardağı iri çekilmiş ceviz - 1 adet parmak sucuk - tuz ve karabiber süslemek İçin: bir demet maydanoz Hazırlanışı 1 Ispanakları ayıklayıp haşladıktan sonra kıyın![]() 2 Kuru soğanı piyazlık doğrayın![]() 3 Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp kıyın![]() 4 Sucuğu tavla zarı gibi doğrayın![]() 5 Sana yağını eritip soğutun![]() 6 Harcı için yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjour tereyağlı margarini kızdırıp içine piyazlık kuru soğanı ve kıyılmış sivribiberleri koyup, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun![]() 7 Soğanlar pembeleştikten sonra içine tavla zarı şeklinde doğradığınız sucukları koyup pişirmeye devam edin![]() 8 En son olarak içine ½ kutu Sana Crème Bonjour tahinli peynirli sandviç sürmeyi, çekilmiş cevizi, tuz ve karabiberi ilave edip iyice karıştırdıktan sonra harcı soğuması için tabağa alın![]() 9 Yufkaları üst üste koyup dörde kesin Yufkaların üzerine bir fırça yardımıyla erimiş Sana yağını sürün![]() 10 Yufkanın geniş tarafı ile soğumuş tahinli ıspanaklı harçtan koyup gül böreği şeklinde sarın Sarılan börekleri Sana yağı ile yağladığınız tepsiye dizin![]() 11 Börekleri üzerine yumurta sarısı sürüp önceden 185 derecede ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin![]() 12 Maydanozları servis tabağına alıp üzerine gül börekleri dizip sıcak olarak servis edin![]() alıntı |
|
|
|