![]() |
Elmalı Kaygana 2 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Kaygana 2Elmalı Kaygana Tarifi - Elmalı Kaygana Yapılışı - Elmalı Kaygana Nasıl Yapılır - Elmalı Kaygana Malzemeleri 500 gr ![]() 50 gr ![]() 200 gr ![]() 3 bütün yumurta 1 çimdik tuz 1 kg ![]() 750 gr ![]() 2 kahve fincanı su 1 limonun suyu Üzerine serpmek için: 150 gr ![]() Süt, yumurta, un, yağ, tuz ve şekeri bir kapta iyice karıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elmaların kabuklarını soyup bir tencereye koyarak üzerine limon suyu, şeker ve suyunu koyup ağır ateşte ağaç bir spatula veya bir kevgirle devamlı karıştırarak kaynatıp ateşini biraz daha hızlandırınız ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi kaygana tam bir muska şeklindedir ![]() ![]() ![]() Not: Elmasını daha önceden hazırlayıp buzdolabında muhafaza edebilirsiniz ![]() ![]() ![]() Necip Usta |
![]() |
![]() |
|