![]() |
Erzurum Usulü Lokum Kayganası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Usulü Lokum KayganasıErzurum Usulü Lokum Kayganası Tarifi - Lokum Kaygana Yapılışı - Lokum Kaygana Nasıl Yapılır - Lokum Kaygana Malzemeleri 3 adet yumurta 1/2 litre süt 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı dolusu un Kızartmak için; 1 su bardağı sıvı yağ Şerbet için; 2,5 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su Hazırlanışı Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin bir kaba kırın ![]() ![]() ![]() Elde ettiğiniz koyu muhallebi kıvamındaki pürüzsüz hamuru oda sıcaklığında 20 dakika kadar dinlendirin ![]() Diğer taraftan, şerbeti hazırlamak için; su ve toz şekeri küçük bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte kaynatın ![]() ![]() ![]() Sıvı yağı derin bir tavaya ya da kenarları yüksek dar bir tencereye koyup orta ısılı ateşte kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sahrap Soysal |
![]() |
![]() |
|