![]() |
Cevizli Hamur |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli HamurCevizli Hamur Tarifi - Cevizli Hamur Nasıl Yapılır - Cevizli Hamur Malzemeleri Cevizli Hamur 300 gr(2+1/2 su bardağı) un 1 çay kaşığı tuz 150 gr (10 çorba kaşığı) margarin 120 gr (1/2 su bardağı) şeker 50 gr (1/4 su bardağı) ceviz (ince dövülmüş) 2 yumurtanın sarısı (hatifçe çırpılmış) 2-3 çorba kaşığı buzlu su Unu ve tuzu büyük bir kassye eleyip, yağı ekleyerek bıçakla ufalayınız ![]() ![]() Yumurta sarılarını birer kaşık dolusu buzlu suyla birlikte katıp bıçakla karıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru buzdolabından alıp, yağlı kağıdı çıkarınız ![]() ![]() Not: Bu lezzetli ama biraz ağır hamur, klasik tatlıların (armutlu tart gibi) yapımında kullanılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|