Altın Çörek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Altın ÇörekAltın Çörek Tarifi - Altın Çörek Yapılışı - Altın Çörek Malzemeleri Malzemeler : * 4 Su B Söke Ruşeymli Un1 Paket Kuru Maya 1 Su B SütYarım Çay B Sıvıyağ1 Çay B Keçi Boynuzu Pekmezi1 Çay B Kuru Üzüm1 Çay B Fındık1 Çay K ZerdeçalHazırlanışı Unu geniş bir kaba alın Kuru mayayı, kuru üzümü, fındığı ve zerdeçalı içine koyup harmanlayın Ortasını açıp sütü, sıvıyağı ve pekmezin bir kısmını dökün Ortasından yoğurmaya başlayın![]() Kıvamını bağlamak için un ilave edebilirsiniz İyice yoğurduktan sonra unlayarak tezgaha yayın Ekmek olacağı için ince olmamalı Bıçakla dilediğiniz şekilde kesin Yağlanmış tepsiye dizin![]() Kalan pekmezi, sıvıyağı karıştırın Üzerine fırça yardımıyla sürün Bir süre tepside mayalanmaya bırakın Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
|
|
|
|