Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kaymaklı, saçta, yufka

Sacta Kaymaklı Yufka

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sacta Kaymaklı Yufka



Kaymaklı Yufka Tarifi - Çörek Tarifi - Kaymaklı Çörek - Ardahan Yöresi Çörek Yapılışı
Malzemeler:

Yarım paket yaş maya

1 çay kaşığı şeker

2 su bardağu sulandırılmış kaymak

1,5 tatlı kaşığı tuz

Alabildiği kadar un


Tarifi:


Maya, kaymağın yarısı ve şeker karıştırılır Üzerine kalan kaymak, tuz ve serte yakın kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur


Hamur yarım saat kadar dinlendirilir Sonra limon kadar yumaklar alınır Yumaklar unlu zeminde, oklavayla hazır yufka kadar açılır


Yağsız sacın üzerinde iki yüzü pembeleşene kadar pişirilir Kahvaltıda bal ve peynir eşliğinde tüketilir


(Sac yoksa yufkalar daha ufak açılır ve yağsız teflon tavada, ocak üzerinde pişirilebilir)




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.