Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
düzce, kaygana, sebzeli, usulü

Düzce Usulü Sebzeli Kaygana

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Düzce Usulü Sebzeli Kaygana



Sebzeli Kaygana Tarifi - Sebzeli Kaygana Yapılışı - Sebzeli Kaygana Nasıl Yapılır - Sebzeli Kaygana Malzemeleri

Kaşar veya beyaz peynir rendelenir veya ezilir Domates biber kıyılır, baharat ve acısı konur Üç yumurta kırılır, inçine az tuz konup bir kaşıkta buğday unu ilave edilip iyice çırpılır Malzemeye yumurta konulur Yağ kaynamaya başlayınca tavaya yumurta serilir Üstüne tam yarısına sebzeli karışım konur, kalan yarısı üstüne kapatılır Sonra ters çevrilip üzerine kapak kapatılır Buharla pişer Tabağa alınıp üstüne limon sıkılır Çatalla içine geçmesi sağlanır Kuskus Makarnası: Elenmiş bulgur, elenmiş buğday unu, süt ve akşam dinlendirilmiş kül suyu kuskus yapmak için gerekli Bulgur tekneye atılır ve üzerine un serpilir Bunun üzerine de sütlü yumurtalı kül suyu katılır ve ovalamaya başlanır Karışımlar ovalandıkça bulgurun üzerine sarılır Sargılar un ve karışımlarla yavaş yavaş büyütülür Misket taneleri kadar olduktan sonra sergiye atılıp kurutulur Kuskus, makarna veya pirinç pilavı gibi pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.