Kekikli Kavurmalı Lokmalık Pide |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kekikli Kavurmalı Lokmalık PideMalzemeler : 4 su b un 1 p kuru maya 1 tatlı k tuz alabildiği kadar ılık su İç harcı için: 300 gr kavurma 2 soğan 2 biber 2 diş sarımsak 1 çorba k salça 1 tutam kekik sıvıyağ tuz, karabiber Üzeri için: Tereyağı Hazırlanışı : Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alınÜzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edinUnun ortasına kuru mayayı ilave edin ve karıştırınUnun üzerine ılık su ilave edin ve karıştırınPide hamurunu karıştırarak yoğurunHamur kulak memesi kıvamında hazırlayınPide hamurunu 8 bezeye bölünHer bezeyi merdane ile pide şeklini vererek açınİç harcı için ise 2 soğanı yemeklik kesinTavaya soğanı ilave edip soğanı kavurun2 adet biberi ince olarak kesinSoğanın üzerine biberi ilave edip kavurmaya devam edin Biber ve soğan kavrulduktan sonra kavurmayı ilave edinDaha sonra üzerine 1 çorba kaşığı salça ilave edinÜzerine tuz ve karabiberilave edinİç harcı için en son taze kekik ilave edinAçtığınız Pide hamurların içine kavurmalı iç harçtan ilave edinDaha sonra hamurların iki ucunu birleştirip pide hamurunu kapatınPidelerin mayalanması için bir süre bekletinDaha sonra pideleri Önceden ısıtılmış olan 220 dercelik fırında pişirinPideler fırından çıktıktan sonra üzerine tereyağı sürün ve dilimleyerek pideleri servis edin |
|