![]() |
Arabaşı hamuru |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arabaşı hamuruarapaşı hamuru arapaşı çorbasını cRaYz çorbalar bölümünde verdiği için sadece hamurun tarifini yapacağım arap aşı denilince genelde çorbasıyla hamuru birlikte akla gelir bazı illerimizin yöresel yemeğidir(konya,yozgat vs) baklava dilimi şeklinde kesilen hamur kaşığa alınıp çorba kasesine batırılıp çorbayla birlikte yutularak yenir (çiğnenmez çiğneyene arapaşı yapma cezası verilirbuyukdis )8 kişiliktir afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() HAMUR İÇİN GEREKLİ MALZEME 1 Çorba kasesi un 6 kase su yeterince kaşığı tuz HAMURUN HAZIRLANIŞI 6 Kase suyun 3 kasesi tencereye konulur ve 1 tatlı kaşığı tuz atılarak kaynamaya bırakılır ![]() suyun içerisine iyice karıştırılarak yavaş yavaş karışım dökülür, Karıştırma ise işlem bitene kadar devam etmelidir, dikkat edilecek en önemli husus ise karışımı dökerken hızlı daha sonrada normal ve aralıksız karıştırmaya devam etmeliyiz ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Arabaşıda unun kalitesi çok önemlidir, Unun kaliteli olduğunu düşünerek eğer hamur tepsiyi bırakıyorsa tam netice almışınızdır, (Arabaşı genelde kış mevsiminde yapılır) |
![]() |
![]() |
|