Ispanaklı Poğaça |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ispanaklı PoğaçaMalzemeler: 150 gr margarin yarım çay bardağı sıvı yağ yarım çay bardağı ıspanak suyu 2 yumurta (1 tanesinin sarısı dışına sürmek için ayrılacak) 1 su bardağı yoğurt 1 paket kabartma tozu (susam ve mahlep aromalı kullandım) 4,5 su bardağı un tuz İç malzemesi yarım kilo ıspanak 250 gr lor peyniri 2 çorba kaşığı sıvı yağ tuz üzeri için susam ve çörekotu Hazırlanışı: Poğacamızın önce iç malzemesini hazırlıyoruz ,bunun için ıspanakları iyice yıkadıktan sonra ince ince doğruyoruz Doğradığımız ıspanakları 2 yemek kaşığı yağ koyduğumuz tencereye almadan elimizle sıkarak çıkan yeşil suyu bir kaba alıyoruz ıspanakları sürekli karıştırarak tencerede pişiriyoruz,pişen ıspanakları soğuması için kenara alıyoruz Poğaçanın hamuru için gereken margarini ocakta erittikten sonra biraz ılımaya bırakıyoruz Unu bir kaba alarak ortasını havuz gibi açtıktan sonra ılınmış margarini , ıspanakları sıkarak çıkardığımız yeşil suyu ve diğer malzemeleri ekleyerek yumuşak bir hamur olana kadar yoğuruyoruzHamurumuzun üzerini bir bezle kapatarak 15 dakika dinlendiriyoruz Bu arada soğuyan ıspanakların bir kaseye alarak içerisine lor peyniri ve biraz tuz katarak karıştırıyoruz Dinlenen hamurumuzdan parçalar kopararak ortasına iç malzemeyi koyduktan sonra iyice kenarlarını kapatarak yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz Poğaçaların üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp çörekotu ve susam serpiyoruz 180 derecedeki fırında 20 dak pişiriyoruz Not: Poğaçaları ılık olarak servis yapmanızı ve aynı gün içerisinde tüketmenizi tavsiye ediyorum |
|