Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, rulo, sebzeli, tavuklu

Tavuklu Sebzeli Rulo Börek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Sebzeli Rulo Börek





Malzemeler:


yarım kilo haşlanmış tavuk

3 adet yufka

2 su bardağı haşlanmış bezelye-havuç -patates karışımı (ben 1 kavanoz garnitür kullandım)

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Islatmak için:


1 su bardağı süt

1 yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:


1 yumurta

haşhaş tuhumu

Hazırlanışı:


Böreğimizi yapmaya başlamadan önce tavuğumuzu haşlayıp suyunu süzüyoruz

Süt ,yumurta ve sıvı yağı derin bir kasede çırparak kenara alıyoruz

Daha sonra düz bir zemine bir yufkayı seriyoruz ve yufkayı hazırladığımız karışımla ıslatıyoruz,ikinci ve üçüncü yufkayada aynı işlemi yapıyoruz

Diğer yanda haşlanmış tavuğu didikleyip içerisine sebzelerimizi,tuzu ve karabiberi ilave ederek karıştırıyoruz

İç harcımızı yufkanın üzerine eşit olarak yayıyoruz ve yufkamızı rulo şeklinde sarıyoruz

Uzun ruloyu ortadan ikiye bölerek bir tepsiye alıyoruz

Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serptiğimiz böreğimizi en az 5-6 saat buzdolabında bekletiyoruz

Daha sonra 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.