Pide |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
PideMalzemeler: 1 paket (42 gr) yaş maya veya 2,5 tatlı kaşığı toz maya 1 tatlı kaşığı bal 1 su bardağı ılık su 3 su bardağı un 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı rende yağsız kaşar 1 demet maydanoz Yapılışı: Mayayı ballı ılık suda eritin Unu ve tuzu geniş bir kapta karıştırın Ortasını havuz gibi açıp mayalı suyu dökün Bir yandan zeytinyağını ekleyip yoğurun Hamur elinize yapışıyorsa azar azar un ekleyin Hamuru iyice yoğurunca üzerini nemli bir bezle örtüp oda sıcaklığında 1 saat bekletin Bir saat sonra hamuru 8 parçaya bölün Her birini unlu bir zeminde yuvarlayarak merdane ile açın Ortasına rende kaşar ve kıyılmış maydanoz serperek fırına veriyoruz 200 derecede fırına veriyoruz Pidenin kenarı kızarınca yumurtayı üzerine kırarak tekrar fırına veriyoruz Yumurta pişince servis ediyoruz Özgür Sef'in Tarifi |
|