Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çöreği, karanfilli, mudurnu

Karanfilli Mudurnu Çöreği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karanfilli Mudurnu Çöreği





Malzemeler:

4 su bun

1 tatlı ktuz

1 tatlı kkuru maya

aldığı kadar ılık su

İç harcı için:


ceviz

tereyağı

mısırözü yağı

Üzeri için:


yumurta

karanfil

susam

Hazırlanışı:


Karıştırma kabına unu alın Üzerine tuz ve kuru mayayı alarak karıştırın Alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun Hamur hazır olunca bir süre ılık bir ortamda mayalandırın


Hamur mayalanınca hamuru 4 bezeye ayırın Merdane ile açabildiğiniz kadar açın Açtığınız hamurun üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karışımını sürün Daha sonra üzerine doğrayıcıdan geçirilmiş cevizleri serpin Rulo yapıp sarın üzerini hafif bastırarak yağalnmış tepsiye alın Yumurta sarısı sürdükten sonra üzerine bolca susam ve biraz havanda dövülmüş karanfil serperek 180 derecelik fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.