![]() |
Kayseri Kıymalı Yağlaması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayseri Kıymalı YağlamasıMalzemeler - Hamuru İçin: - 5 su bardağı un - 1 çorba kaşığı zeytinyağı - 1 çorba kaşığı maya - 1 tatlı kaşığı tuz - Yeterince ılık su - Sosu İçin: - 250 gr ![]() - 2 büyük soğan - 1 yemek kaşığı domates salçası - 1 tatlı kaşığı biber salçası - 125 gr ![]() - 2 adet sivri biber - Kırmızı biber, maydanoz - Tuz - Üzeri İçin: - Sarımsaklı yoğurt Kuru maya un ile karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() Yağsız teflon tavada pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tepsiye pişen hamur yani şebit konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|