Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kayseri, kıymalı, yağlaması

Kayseri Kıymalı Yağlaması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayseri Kıymalı Yağlaması



Malzemeler

- Hamuru İçin:

- 5 su bardağı un

- 1 çorba kaşığı zeytinyağı

- 1 çorba kaşığı maya

- 1 tatlı kaşığı tuz

- Yeterince ılık su

- Sosu İçin:

- 250 gr kıyma

- 2 büyük soğan

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- 1 tatlı kaşığı biber salçası

- 125 gr margarin

- 2 adet sivri biber

- Kırmızı biber, maydanoz

- Tuz

- Üzeri İçin:

- Sarımsaklı yoğurt




Kuru maya un ile karıştırılır Sonra diğer hamur malzemeleri katılıp yumuşak bir hamur yapılır15-20 dakika mayalanması için bekletilir Hamurdan tenis topu büyüklüğünde bezeler alınıp, tabak büyüklüğünde açılır


Yağsız teflon tavada pişirilir Bir tavada kıyma, soğan, biber ve maydanoz kavrulur İçerisine salça eklenip karıştırılır 1 çay bardağı kaynamış su eklenip, biraz pişirilip ateşten alınır


Bir tepsiye pişen hamur yani şebit konur Üzerine karışımdan sürülür Daha sonra üstüne diğer şebit konur ve yapılan karışımdan üstü sıvanır Aynı işlem harç bitene kadar üst üste konularak yapılır Daha sonra dörde bölünerek üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.